Ταβέρνα " Ο Λεβέντης "

... καλώς ήλθατε

Βραβεία-Κριτικές:

Βραβεία ...

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας - Χρυσοί Σκούφοι 2012, περιοδικό Αθηνόραμα

"Οι Χρυσοί Σκούφοι, που διοργανώνονται από το περιοδικό «αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide» (και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων), συμπληρώνουν φέτος 19 χρόνια. "
"Η κεντρική ιδέα της φετινής διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη της ελληνικής γεύσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και, ταυτόχρονα, η ανάδειξη των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εξαιρετική «πρώτη ύλη» στην ελληνική γαστρονομία. "
Η ταβέρνα "Ο Λεβέντης" έλαβε για 5η συνεχή χρονιά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
http://www.athinorama.gr/restaurants/articles/?id=11833

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας - Χρυσοί Σκούφοι 2011, περιοδικό Αθηνόραμα

"Η κρητική παραδοσιακή κουζίνα στα καλύτερά της. Από δύο αδέρφια που όχι απλώς μαγειρεύουν αλλά μελετούν την παράδοση, ενώ αναζητούν εναγωνίως εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η τελειότητα της απλότητας μέσα από ένα πιάτο με βλίτα, τριμμένη ντομάτα, αγουρέλαιο και σκόρδο ή ένα κουνέλι στη σχάρα απλώς περιχυμένο με αγουρέλαιο."
"Backstage: Δοκιμάζεις καλτσούνια που μιλάνε, με χειροποίητο φύλλο, άλλα τηγανητά και άλλα ψητά, ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα στη γέμισή τους. Για επιδόρπιο φτιάχνουν λουκουμάδες με παγωτό, που σκάνε στο στόμα γεμίζοντάς το με σιρόπι γλύκας. Ο Γιώργος Χατζημανωλάκης είναι τρελαμένος με τη δουλειά του. θα σας πει την ιστορία κάθε πιάτου και θα σας μιλήσει για τις ρίζες του. Η είσοδος μοσχομύριζει βασιλικό, αλλά η τεράστια ξύλινη βεράντα, η οποία στηρίζεται σε πασσάλους και κρέμεται στο κενό, είναι όλα τα λεφτά."
http://www.athinorama.gr/restaurants/articles/?id=10245

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας - Χρυσοί Σκούφοι 2010, περιοδικό Αθηνόραμα

"Πληθωρική κρητική κουζίνα βαθιάς νοστιμιάς σε μια πολύ προσεγμένη, πετρόχτιστη ταβέρνα. Πιάτα και υλικά εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή προσφέροντας ένα πανόραμα της κρητικής παράδοσης."
http://www.athinorama.gr/restaurants/skoufoi2010/greek.htm

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας - Χρυσοί Σκούφοι 2009, περιοδικό Αθηνόραμα

"Πρωτότυπες συνταγές της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας. Δυνατό τους σημείο τα φαγητά της κατσαρόλας, με λεπτές γεύσεις και αρώματα που σε κάνουν να πιστεύεις ότι μαγειρεύεται στην ιδανική, παραδοσιακή του μορφή το πιάτο που δοκίμασες. "
http://www.athinorama.gr/restaurants/skoufoi2009/greek.htm

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας - Χρυσοί Σκούφοι 2008, περιοδικό Αθηνόραμα

"Παράδοση to the point: η πετρόχτιστη κρητική ταβέρνα του Παναγιώτη και του Γιώργου Χατζημανωλάκη αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις συνταγές και τα τοπικά υλικά δέκα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά. Η Ευτυχία Χατζημανωλάκη αναλαμβάνει την κουζίνα: μαγείρισσα σωστή, φτιάχνει δροσερή σαλάτα με σταμναγκάθι, εξαιρετικό χταπόδι με αβρωνιές, αρωματικές μαραθόπιτες και κρεμμυδένια καλτσούνια και συμπληρώνει την κρητική «συμφωνία» με απάκι, πληθωρική στάκα και ασκορδουλάκους - ακόμη και τα πλέον λιτά πιάτα της είναι εξαιρετικά εκφραστικά. "
http://www.athinorama.gr/restaurants/skoufoi2008/greek.htm

Βραβείο Gourmet 2006-2007, περιοδικό Gourmet Ελευθεροτυπίας

Στον διαγωνισμό του περιοδικού Gourmet όπου κριτική επιτροπή είχε εξετάσει 80 ταβέρνες-εστιατόρια στην Κρήτη "ο Λεβέντης" πήρε το 1ο βραβείο για την ποιότητα του φαγητού του.

1ο και 2ο Βραβείο - Διαγωνισμός Ελαιογευσίες 2006

Η ταβέρνα στο διαγωνισμό Ελαιογευσίες του 2006 πήρε το πρώτο βραβείο στα τσιγαριαστά φαγητά με το πιάτο «χταπόδι με αμβρονιές» και στα λαδερά φαγητά το δεύτερο βραβείο με το πιάτο «φασολάδα με μακαρόνια».

Βρείτε μας ...

Ταβέρνα "Λεβέντης"

Άνω Σταλός, Χανιά, Κρήτη

Τηλέφωνο: 28210-68155

email: leventis.taverna@gmail.com

Βρείτε μας στο Facebook