Ταβέρνα " Ο Λεβέντης "

... καλώς ήλθατε

Βραβεία-Κριτικές:

Κριτικές ...

Οι σεφ των διακοπών μας - Άντζελα Σταματιάδου, athinorama.gr 18/6/2009

"Η Άντζελα Σταματιάδου σταχυολογεί τα καλύτερα εστιατόρια στους top καλοκαιρινούς προορισμούς, τα οποία –χάρη στις επιδόσεις της κουζίνας τους– αποτελούν φέτος από μόνα τους προορισμό. Ετοιμαστείτε για βουτιές – και στο πιάτο! "...
"Παραδοσιακή κρητική κουζίνα, σε μια πετρόχτιστη ταβέρνα, με την κατσαρόλα στα ωραία της, οικεία και αφοπλιστική, να παίζει το ρόλο του υπερ-ατού. Τι θα δοκιμάσετε; Κλασική στάκα και σαλάτα με σταμναγκάθι, ωραιότατο χταπόδι με αβρονιές, ασκορδουλάκους, σύγκλινο, μαραθόπιτες, λουκάνικα αλλά και απάκι στη σχάρα-μπουκιά και συχώριο· όλα δικαιολογούν απόλυτα το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας που απέσπασε στους «Χρυσούς Σκούφους» του 2009."
http://www.athinorama.gr/travel/articles/default.aspx?id=6990

Χανιά: Η Βενετιά συναντά την Ανατολή - Ζέφη Κληρονόμου, Ελεύθερος Τύπος 24/05/2007

"Καλοφαγάδες και απαιτητικοί, οι Χανιώτες έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχυ της κρητικής γαστρονομίας, οπότε αφήστε τις δίαιτες και εφορμήστε στα πιάτα της χανιώτικης κουζίνας για γευστική πατριδογνωσία."...
"Ομως, εκεί που θα γνωρίσετε την αποθέωση των παραδοσιακών κρητικών γεύσεων είναι στο χωριό Ανω Σταλός (7 χλμ. από Χανιά), στην ταβέρνα «Λεβέντης» δοκιμάζοντας αβρωνιά, ομαθιά και σταμναγκάθι σε πατροπαράδοτες συνταγές της Κρήτης."

Hunting off-season treasures - Paul Mansfield, www.dailymail.co.uk Μάρτιος 2007

"Στην ταβέρνα Λεβέντης το μενού είναι μακράν άνετο φαγητό, που περιλαμβάνει παϊδάκια, καλιτσούνια και χόρτα, που πάνε κάτω με άφθονο κόκκινο κρασί."
περισσότερα... (Στα Αγγλικά)

Crete: Hidden from the hordes - Paul Mansfield, www.telegraph.co.uk Μάρτιος 2002

"Μια απλή ξύλινη ταράτσα με θέα πάνω από την κοιλάδα: η μυρωδιά του θυμαριού ερχόταν από τους λόφους και το φεγγάρι φαινόταν από το βουνό."Περιμέντε, θα γίνει ακόμα καλύτερο", μας είπε ο σερβιτόρος. Και έγινε. Ο σερβιτόρος βολεύτηκε στο τραπέζι μας να συζητήσουμε το μενού πριν παραγγείλουμε. Μια μακρά διαδικασία, αλλά αξίζει. Οι προτάσεις του, παρατήρησα, δεν ήταν τα ακριβότερα πιάτα του μενού, αλλά τα πιο φρέσκα. Καλιτσούνια με κρεμμύδι ή τυρί, απάκι (χοιρινό καπνιστό), χοχλιοί μπουμπουριστοί, κουνέλι λεμονάτο. Το κρασί του "Λεβέντη" ήταν πλούσιο, λευκό και φρουτώδες. Φάγαμε πάρα πολύ, ξεχνώντας το βραδυνό τελετουργικό που συνοδεύει τον λογαριασμό: λουκουμάδες και ρακί."
περισσότερα... (Στα Αγγλικά)

www.athinaeos.com

"Μια από τις καλύτερες ταβέρνες της δυτικής Κρήτης"..."Μπορείτε να παραγγείλετε από πριν ειδικά πιάτα, όπως το γαμοπίλαφο, ή τα βελούδινα κρεμμυδοκαλίτσουνα. Θεϊκός παράγοντας: η Γραβιέρα με μέλι. "
περισσότερα... (Στα Αγγλικά)

Βρείτε μας ...

Ταβέρνα "Λεβέντης"

Άνω Σταλός, Χανιά, Κρήτη

Τηλέφωνο: 28210-68155

email: leventis.taverna@gmail.com

Βρείτε μας στο Facebook