Ταβέρνα " Ο Λεβέντης "

... καλώς ήλθατε

Πρώτες Ύλες ...

Η ταβέρνα "Λεβέντης", αναγνωρίζοντας την αξία της κρητικής διατροφής, επιμένει στην χρήση παραδοσιακών ποιοτικών πρώτων υλών για την παρασκευή αρωματικών και γευστικών συνταγών όπως τις κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Ελαιόλαδο:

Η ταβέρνα "Λεβέντης" συμμετέχει στο Δίκτυο καταστημάτων αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου (ελαιογευσίες, ΔΕΠΕΚ), χρησιμοποιώντας παρθένο ελαιόλαδο δικής της παραγωγής. Το ελαιόλαδο είναι το μόνο λάδι που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της ταβέρνας και είναι έξτρα παρθένο. Παράγεται από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα κάθε χρόνο το φθινόπωρο και δεν υπόκειται σε καμία επεξεργασία, διατηρώντας έτσι όλα του τα αρώματα, τις βιταμίνες και τα θρεπτικά του συστατικά.

Kρασί:

Η ταβέρνα "Λεβέντης" προσφέρει κόκκινο και λευκό κρασί, δικής της παραγωγής. Οι ιδιοκτήτες, Γιώργος και Παναγιώτης Χατζημανωλάκης, με τις γνώσεις για το κρασί όπως τις έμαθαν από την οικογένεια αλλά και από προσωπική έρευνα, παράγουν κάθε χρόνο κρασί το οποίο φυλάσσεται και ωριμάζει στα κελάρια της ταβέρνας. Το κρασί που παράγεται από σταφύλια ντόπιων καλλιεργητών, δεν περιέχει χρωστικές ή χημικά συντηρητικά.

Ρακί (ή τσικουδιά):

Η ρακί που σερβίρεται στην ταβέρνα "Λεβέντης" παράγεται στην ειδική εγκατάσταση ("Καζάνι") που υπάρχει στο χώρο της ταβέρνας, σύμφωνα με την παραδοσιακή κρητική συνταγή. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό ποτό για τους κρητικούς αλλά και για τους επισκέπτες, που εκτιμούν την ατόφια της δυνατή γεύση. Σερβίρεται ως κέρασμα παγωμένη, βοηθάει στην χώνεψη και... προκαλεί άνοδο της θερμοκρασίας!

Ρακόμελο:

Εκλεκτό ποτό της Κρήτης, που παρασκευάζεται από τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας από ρακί, κρητικό θυμαρίσιο μέλι και αρωματικά μπαχαρικά. Πίνεται ζεστό αλλά και κρύο ως το αγαπημένο ποτό της παρέας.


Τα παραπάνω είδη διατίθενται και προς πώληση, για αυτούς που θέλουν να πάρουν την γεύση της Κρήτης μαζί τους στο σπίτι!

Βρείτε μας ...

Ταβέρνα "Λεβέντης"

Άνω Σταλός, Χανιά, Κρήτη

Τηλέφωνο: 28210-68155

email: leventis.taverna@gmail.com

Βρείτε μας στο Facebook